Tips för den perfekta budgetvänliga julklappen

by Julia Stenström

Julen kryper sig allt närmare och det är dags att börja planera inför alla julklappsköp. Att bestämma sig för exakt vad man ska köpa är inte alltid lätt, och speciellt inte för den som har en liten stramare budget. Som tur är finns det ändå gott om alternativ. 

När e-handeln i Sverige blir allt vanligare kan man som konsument hitta det absolut mesta direkt i hemmet. Ofta är det också så att det är lite billigare när man beställer online, speciellt när man beställer från en stor återförsäljare. Perfekt nu när Sverige är på väg in i en eventuell lågkonjuktur. Läs vidare här nedan några tips för att hitta några trevliga klappar!

Ett fotoalbum

Ett paket som går hem hos de absolut flesta oavsett ålder är ett fotoalbum. Att designa sitt eget är väldigt smidigt och behöver inte kosta alls mycket. Ett tips från oss är att kika in Önskefotos fotoalbum. Där får du alltid bra pris, och kan lätt personalisera albumet precis som du vill ha det. Samla ihop bilder från alla fina minnen du har med personen, eller skapa ett album från någon resa ni varit på. Möjligheterna är oändliga.

Ett hemstickat plagg

Årets julklapp har annonserats och det är inget mindre än ett hemstickat plagg. Detta kanske inte funkar för alla, då alla förstås inte vet hur man stickar. Kan du det dock är det ett alldeles ypperligt alternativ. Vi vill också tipsa er som inte kan att ge det en chans. Oavsett vad du lyckas få ihop är det en uppskattad present. Det visar att du har ansträngt dig och det är trots allt tanken som räknas. I värsta fall blir det ett roligt inslag under julafton där mottagaren skrattar åt ditt dråpliga försök. 

Hemmaspakit

Något som kanske snarare passar en äldre målgrupp är ett hemmaspakit. Bra hy är något som alla mår bra av och vad är då bättre än ett litet spakit. Här finns det av alla prisklasser och även de mer exklusiva märkena brukar ha något litet billigare alternativ att erbjuda. Kolla runt bland de olika alternativen och välj något du tycker ser riktigt mysigt ut. 

Godis

Godis är även det som passar både stora som små. Till barnen lämpar det sig kanske med en riktigt stor påse medan det till de äldre kanske snarare är något mindre men av högre klass. Här kan man utan problem komma undan runt eller under hundra kronor. Även detta kan man numera hitta online och ofta till ett väldigt förmånligt pris. Annars är det bara att ta en sväng förbi ditt lokala lågprisvaruhus och se vad de har att erbjuda. 

En upplevelse

Något som många kanske förknippar med lite dyrare paket är en upplevelse. Det behöver inte vara så dyrt som man tänker sig. Visst, det hade varit fint att kunna ge bort en resa eller en spahelg på något fint spa. En mindre och billigare upplevelse är även det uppskattat. Ta med din partner på en mysig vinterpicknick, ta med barnen till ett lekland, eller vad du nu kan hitta på. Det behöver inte vara svårare än så, och det är garanterat alltid uppskattat. 

Välgörenhet

Sist men inte minst har vi en donation till någon välgörenhetsorganisation i mottagarens namn. Att hjälpa andra och de som behöver det mest är trots allt vad julen egentligen handlar om. Läs på om välgörenhet och hitta en organisation som du gillar. Även en liten gåva kan göra otroligt stor skillnad för de mest utsatta i samhället. Fundera över vilka frågor som mottagaren brinner för mest och välj sedan organisation därefter. Alternativen är många så du kan med all sannolikhet hitta något som passar. Ofta står det också på sidorna exakt vad pengarna kommer gå till och hur mycket det faktiskt hjälper. Perfekt, säger vi. 

You may also like

Leave a Comment