Därför kan det vara fördelaktigt med ett snabblån

by Joakim Stov

Ett snabblån är ett mindre lån med kort löptid. Det vill säga, du måste betala tillbaka summan väldigt snabbt. Om en oförutsedd avgift helt plötsligt dyker upp kan det vara fördelaktigt att ta ett snabblån. Men endast om du vet med dig att du kommer kunna betala tillbaka summan i tid.

Eftersom snabblån generellt sett har mycket högre ränta och även högre avgifter än andra lån borde du fundera både en och två gånger innan du ansöker som ett sms lån utan UC.

Vad krävs för att ansöka om ett snabblån?

I huvudsak väljer långivarna detta själva men generellt sett är det samma regler som gäller för alla:

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du måste ha en deklarerad inkomst
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

En del långivare kan ha ett högre ålderskrav än andra medans andra långivare kan kräva en viss årsinkomst. Du kan lätt hitta informationen på långivarens hemsida.

Jämför olika snabblån

När du behöver låna pengar snabbt bör du inte hasta för mycket. Utan faktiskt göra en del efterforskningar för din egen skull. Även om det är ett snabblån vill du ha bra villkor och inte alltför hög ränta.

  • Jämför vilka räntor de olika långivarna erbjuder. Det är den effektiva räntan du ska fokusera på plus övriga avgifter som alltid tillkommer. På så sätt får du en klarare bild om vad lånet faktiskt kommer att kosta dig.
  • Även återbetalningstiden är smart att jämföra. Eftersom en del långivare endast ger 30 dagar att betala tillbaka hela beloppet. Men en längre återbetalningstid leder till en högre räntekostnad.

När du utför en grundlig undersökning och jämför de långivare som finns på marknaden kan du säkerställa att du får det billigaste snabblånet. Och det är ju trots allt vad du är ute efter.

Ta hjälp av en låneförmedlare

Om du själv inte vill eller har tid att jämföra olika långivare kan du ta hjälp av en låneförmedlare. När du skickar in en ansökan till en låneförmedlare får du svar av flera olika långivare. På det här viset blir det mycket enklare för dig att jämföra de olika svar du får. Och kan välja det lån som är mest fördelaktigt för dig som låntagare.

Dessutom tar en låneförmedlare endast en kreditupplysning vilket är fördelaktigt för dig. Om du skickar in flera olika ansökningar tas det flera kreditupplysningar på dig. Vilket kan leda till att du i slutändan inte får låna något alls. Eftersom långivarna endast kan se att du ansökt om flera lån, inte om du faktiskt accepterat något av dem.

Även om kreditupplysningar endast ligger kvar i 12 månader är det inte en bra ide att dra på dig för många då det kan leda till problem för dig i framtiden.

You may also like

Leave a Comment