4 psykologiska fakta som du bör känna till

by Joakim Stov

Att vara duktig på psykologi kommer med många fördelar i samhället. Du kommer att vara mer motståndskraftig mot påstridiga säljare, vara bättre förberedd vid motgångar, tillsammans med många andra stora fördelar.

 

Men trots detta är det få som har de psykologiska kunskaper som krävs för att inte ramla ner i många fällor i samhället. Ett tydligt exempel på detta är att många bettare tror att de är bättre än gemene man, att deras unika hockeykunskaper och erfarenheter ger dem en fördel i branschen. Men så är ofta inte fallet, vilket kan skapa problem.

 

I dessa fall är det ofta statistiska kunskaper som kan vara det som avgör, något som spelbolagen är väldigt duktiga på. Därmed bör du titta lite närmare på vad spelbolagen säger innan du placerar en satsning på SHL odds eller liknande.

 

Vill du veta mer om psykologiska tendenser och fakta? Häng med!

4 psykologiska fakta som kan vara bra att känna till

Nedan är 4 viktiga exempel:

Människor är mer attraktiva när de pratar om saker de är intresserade av

Visste du att du är mer attraktiv när du pratar om något som du är intresserad? Det stämmer faktiskt. Har du tänkt på att din kollega får en väldigt stark gnista i ögonen, mer energi och ett bättre kroppsspråk när hon pratar om hästar? Eller tycker du att din pappa är betydligt roligare att prata med när han får prata om sitt intresse för bilar? Då är det delvis tack vare att de verkligen är intresserade av ämnet.

Vi gillar människor som är som oss

Om du kollar lite extra i din bekantskapskrets kommer du ganska snart inse att de du gillar mest är ganska lika dig på många sätt och vis. Det kan exempelvis vara i utseende, personlighet eller social status. Det finns dock undantag till denna psykologiska tendens, men i regel kommer du att fatta större tycke för de som är ganska lika dig på ett eller annat sätt.

Om du tänker att du inte är trött kommer du att bli piggare

Nästa gång du är trött kan du testa en grej. Testa att intala dig själv att du har sovit hur bra som helst. Enligt studier kommer detta påverka dig så pass mycket att du inte längre känner dig trött, åtminstone inte lika trött som innan.

 

Detta kan vara väldigt användbart att använda de dagar du har sovit lite sämre, eller när du behöver vara lite extra fokuserad och alert.

Människor som pratar olika språk kan byta personlighet mellan språken

Talar du fler än ett språk? Har du lagt märke till att din personlighet är annorlunda när du pratar det ena språket i jämförelse med det andra? Inga konstigheter, många upplever precis samma sak. Enligt undersökningar och studier kan du bete dig annorlunda när du pratar ett visst språk tack vare kulturella skillnader, men det finns även studier som pekar på att hela din personlighet kan förändras.

 

Häftigt, eller hur? Tänk på det nästa gång du skiftar mellan 2 eller fler olika språk.

 

 

You may also like

Leave a Comment