Vi testar: Studentdekoration – bästa paketen för studentmottagningen

by Joakim Stov

En studentmottagning är förstås inte fulländad förrän den är dekorerad och fixad på ett sätt så att det verkligen känns som det här är ett otroligt högtidligt tillfälle som är värt att firas. Här gäller det till att börja med att dekorera ytterdörren till villan eller lägenheten. Behöver gästerna anvisningar för att hitta, sätt även upp skyltar och dekor längs vägen.

Serpentiner och ballonger är mer eller mindre obligatoriska för att få till den där rätta feststämningen. Av den anledningen har vi tagit oss en grundlig titt på vad marknaden har att erbjuda. I det här testet av studentdekorationer guidar vi dig till de bästa produkterna för den stora dagen.

 1. Bäst i test: Tingeltangel.se – Studentdekoration Paket Standard
 2. Amazon – Examensdekoration
 3. Calligraphen – Studentpaket
 4. Sassier – Studentpaket

Bäst i test: Tingeltangel.se – Studentdekoration Paket Standard

Betyg: 5

Pris: 269 kr

Den självklara vinnaren från Tingeltangel lämnar inte mycket att önska, när det gäller den här typen av paket. Kitet innehåller produkter som dessutom är snygga och stilrena i gult, blått och guld.

Ett extra plus i kanten ger vi för att ballongerna är ekologiska och tillverkade av återvunnet material. Paketet är även prisvärt och ger mycket för pengarna. Något som verkligen ligger i tiden och som studenten själv sannolikt uppskattar. I paketet ingår följande:

 • 1 flaggvimpel med svenska flaggan, 3,6 m lång
 • 1 ballonggirlang som bildar ordet “Student” i guld, 35 cm höga bokstäver.
 • 100 m fiskelina
 • 20 ekologiska ballonger: 10 gula och 10 blå
 • 1 påse konfetti i form av små flaggor och blå/gula cirklar
 • 1 rulle serpentiner i guld-metallic
 • 1 rulle serpentiner i blå-metallic

Länk: https://tingeltangel.se/hogtider/studenten/studentdekoration-paket-standard

Amazon – Examensdekoration

Betyg: 2

Pris: 181 kr

Kitet med examensdekorationer är i sig ett gediget paket med många roliga delar. Det som begränsar den är tyvärr att den inte är anpassad efter svenska förhållande utan för en amerikansk graduation-fest. Sannolikt får du alltså rensa i den en del. Men med tanke på det låga priset kanske vissa kan tycka att det är värt det.

En kul detalj är ändå att det finns ett kit med som är avsett som fotorekvisita, i form av skyltar att hålla upp. En detalj som givetvis kan vara en kul grej. Färgtema på setet är guld och svart. Innehåll:

 • Två girlanger med orden Congrats Grad
 • 15 ballonger
 • 12 mindre dekorationer som kan sättas i bakverk eller dekoreras med på andra sätt
 • 25 roliga skyltar för fototillfällen med fraser som “We did it” “Grad”. “I’m done”

Länk: https://www.amazon.se/Examensdekoration-fotorekvisita-kakdekorationer-guldtillbeh%C3%B6r-examensfesten/dp/B09TFG1L2T/

Calligraphen – Studentpaket

Betyg: 3

Pris: 1 499 kr

Studentpaketet från Calligraphen är testets avgjort dyraste paket. Anledningen till det är att det här är ett kit som du själv anpassar på olika sätt. Det ingår bland annat en studentskylt och när du beställer kitet ska du skicka in foto och text och välja layout. Ett plus i kanten ger vi för att skylten är regntålig.

Det ingår också ett champagneglas med ingravering och servetter kan också förtryckas med studentens namn. Så det här är i sig ett bra paket för den som vill satsa på stort med namntryckta servetter och andra specialdetaljer. Men vi tycker ändå att priset är alldeles för högt. Dessutom är designen inte den elegantaste och delarna känns aningen lågbudget i sin stil.

Länk: https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/studentdekorationer-studentpaket-4.html

Sassier – Studentpaket

Betyg: 3

Pris: 159 kr

Det är förstås bra att det finns budgetvarianter av paket som det här. Tyvärr är det här kitet lite i enklaste laget och produkterna är i ärlighetens namn inte särskilt snygga. Bokstäverna känns klumpiga och är i silver, fast guld nog är det som de flesta efterfrågar i sammanhanget. Ballongerna, som bara är 2 till antalet har en konstig söm på utsidan som gör att det ser väldigt lågbudget ut. I paketet ingår alltså:

 • 7 bokstavsballonger i storlek: 41 cm
 • 2 hjärtformade folieballonger i storlek 46 cm

Länk: https://www.sassier.se/studenten/315-studentdekoration-paket-studenten-2022-ballonger-till-studenten–0742297802713.html

Vad ska jag tänka på när jag dekorerar till en studentfest?

Studentfirandet ska förstås vara en oförglömlig dag och visst är bland annat dekorationerna en del av helheten för att det ska bli en lyckad tillställning.

Festligare än ballonger kan det knappast bli och det finns många saker du kan göra bara med dem. Ballonger behöver inte bara vara något som placeras lite planlöst här och var. Varför inte låta heliumballonger bli en stämningsfull dekoration i dukningen? Mindre ballonger som får sväva ovanför bordet blir exempelvis väldigt effektfullt.

Dekorera med skir sommargrönska

Att dekorera med mycket grönt där bjudningen hålls är även ett sätt satt skapa stämning. Gröna blad och försommar är det vi förknippar med studenttider. Att använda halvkransar i förslagsvis björk eller eukalyptus är bland annat ett bra knep för att få till en härlig sommarkänsla till festen.

Planera dekoren efter festlokalen

Utgå alltid från festplatsen när du planerar dekorationerna. Ska ni vara i trädgården och ha ett partytält? Då kan du satsa på att göra tältet så festligt som möjligt med mängder av ballonger som svävar ovanför det. Eller så kan du knyta fast tunna vita tyger runt hela konstruktionen och därmed skapa den där skira vackra festkänslan.

Dekorationer för tilltugg och drinkar

Att dekorera drinkar och tilltugg är en annan kategori där du kan gör mycket kul för att få till den där riktiga studentkänslan.

Doppa marshmallows i smält choklad och placera på bakplåtspapper, dra ut chokladen så att det blir som en liten mösskärm. Sätt en liten godispärla på kanten och voilà: du har nu även underbara, ätbara små studentmössor att sätta på cocktailpinnar. Perfekta i bland annat drinkglasen!

You may also like

Leave a Comment