Rollistan i casablanca (film)

by Joakim Stov

Rollistan i “Casablanca”

“Om vi inte alltid har Paris, kommer vi alltid att ha ‘Casablanca'”. En sådan klassisk film definieras inte bara av dess underbara manus utan av dess rollista. Så, vem var i rollistan för denna Oscars-belönade film? Är du redo att ta en tids-resa, dyka djupt in i filmhistoriens hjärta och möta skådespelarna som gav liv till “Casablanca”?

Skådespelare Karaktär Känd för
Humphrey Bogart Rick Blaine “The Maltese Falcon”
Ingrid Bergman Ilsa Lund “Notorious”
Peter Lorre Ugarte “M”
Claude Rains Captain Renault “Notorious”

Filmens speciella skådespelare

Humphrey Bogart, född och uppvuxen i New York, gjorde en minnesvärd prestation som den cyniske men ändå heroiska Rick Blaine. Hur skulle “Casablanca” vara utan hans närvaro? Är det ens tänkbart? Detsamma gäller för Ingrid Bergman, den svenska skådespelerskan som spelade Ilsa Lund, en kvinna som delade en komplicerad romantik med Rick. Hon gav oss den oförglömliga raden, “Jag önskar att jag inte älskade dig så mycket”.

För att avsluta…

Varje person på rollistan bidrog till “Casablanca”s framgång på unika sätt, vilket gör filmen till ett verkligt mästerverk. Den har lämnat ett evigt avtryck i filmhistorien och hjärtan av dess publiken. Som Rick sa till Ilsa, “Vi kommer alltid att ha Paris”, kommer vi alltid att ha “Casablanca”, tack vare dess fantastiska rollista.

You may also like

Leave a Comment