Forskning det här är bästa sättet att komma över ditt ex

by Joakim Stov

Att finna vägen framåt efter ett uppbrott

Forskning det här är bästa sättet att komma över ditt ex. Det är aldrig lätt att gå vidare efter ett uppbrott. Känslorna är starka och man känner ofta en stor sorg. Men forskningen har kommit fram till några metoder som faktiskt kan hjälpa en på vägen.

Följ ditt hjärta, men aktivera också ditt intellekt

Ta tid att bearbeta känslorna som uppstår. Men låt inte hjärtats smärta dominera ditt tänkande. Istället, aktivera ditt intellekt, skriv ner dina tankar och funderingar, och försök se på situationen från olika perspektiv. Så, kanske tänker du “Varför just nu? Varför var det så svårt att släppa taget?” Här kan vi använda följande “wp-block-table” som en guide.

Fas Känsla Strategi
Omedelbart efter uppbrottet Sorg, förtvivlan Ge dig själv tid att sörja.
Några veckor senare Ensamhet, isolering Sök stöd från vänner/familj.
En tid efter Ärger, frustration Uttryck dina känslor på ett hälsosamt sätt.
Långsiktigt Acceptans Jobba på att släppa taget och gå vidare.

Djävulen finns i detaljerna

För att komma över ditt ex, håll en öppen dialog med dig själv. Observera dina tankar och känslor – var kommer de ifrån? Är de här för att hjälpa dig eller hålla dig tillbaka?
Våga fråga dig själv som svåra frågor. Våga möta dina rädslor. Och när du står inför svåra val, fråga dig själv: vad skulle mitt bästa jag välja?

Släppa taget är början på en resa

Att komma över ditt ex handlar inte bara om att läka ett brutet hjärta, det är också början på en resa mot självupptäckt. Så packa din väska, knyt dina skosnören och börja din resa – du vet aldrig vart den kan ta dig!

You may also like

Leave a Comment