En man som heter ove usa

by Joakim Stov

Vem är mannen vid namn Ove i USA?

“En man som heter Ove” är en fantastisk bok skriven av den svensk författaren Fredrik Backman. Men visste du att denna berättelse också har gjort avtryck över Atlanten? Berättelsen om Ove har klivit över svenska gränser och har blivit en framgång även i USA.

En man som heter Ove har behandlats väl i USA och har översatts till engelska för att kunna avnjutas av det amerikanska folket. Varför är det så? Kanske beror det på att Ove, trots sina nördigheter, representerar en typ av karaktär som är lika lätt att identifiera oavsett var i världen du är.

Hur har Ove blivit emotagen i USA?

Oves berättelse har varit otroligt framgångsrik i USA. Boken har sålts i miljontals exemplar och har blivit en bästsäljare. Dessutom har romanen blivit så populär att den även har blivit adapterad till en film, med svenska Rolf Lassgård i huvudrollen.

Titel Typ Utgivningsår
En man som heter Ove Bok 2012
En man som heter Ove Film 2015
A Man Called Ove Bok (på engelska) 2013
A Man Called Ove Film (i USA) 2017

Så vem är han, denna man som heter Ove från USA? När du skalar bort alla de kulturella skillnaderna, är Ove bara en man, precis som vilken annan människa som helst. En man med sin egen uppsättning quirks och regler, en man som vi alla kan identifiera oss med på ett eller annat sätt. Och kanske är det just det, Ove representerar oss alla, oavsett var vi bor.

You may also like

Leave a Comment