Varför har vi människor behov av bekräftelse?

by simon

En teori är att vi är skapta för sociala kontakter. Enligt denna uppfattning behöver vi människor bekräftelse och godkännande från andra för att känna oss trygga och anslutna. Detta behov tros vara särskilt starkt i den tidiga barndomen, när vi först lär oss hur vi ska interagera med andra.

En annan förklaring till vårt behov av bekräftelse är att det hjälper oss att må bra och ta hand om oss själva. Ett exempel är när vi får positiv feedback från ett arbete som vi gjort. Det kan vara att vi skrivit den bästa recensionssidan med casinobonusar eller när andra berömmer oss kan det stärka vår självkänsla och få oss att känna oss mer självsäkra. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om vi känner oss nedstämda eller osäkra på grund av något.

Oavsett orsaken är det tydligt att bekräftelse spelar en viktig roll i våra liv. Och även om det inte är något fel med att söka efter komplimanger är viktigt att vara medveten om hur mycket vi förlitar oss på den. Alltför mycket fokus på bekräftelse från andra kan leda till känslor av osäkerhet och beroende. Så även om lite bekräftelse kan vara trevligt, kom ihåg att du i slutändan behöver må bra av dig själv – utan någon annans godkännande.

Vad menas med bekräftelse?

Vad menas med bekräftelse?

Bekräftelse är ett uttalande eller en förklaring om att något är sant. När det gäller självförbättring är en bekräftelse ett positivt uttalande som bekräftar och förstärker en önskad kvalitet eller tro. En person kan till exempel säga “Jag är självsäker” som en bekräftelse för att öka sitt självförtroende.

Självbekräftelser är särskilt effektiva när det gäller att hjälpa människor att övervinna självtvivel och negativa tankemönster. Genom att upprepade gånger bekräfta positiva uttalanden om sig själv kan individer ändra sitt sätt att tänka och känna sig själva. Detta kan i sin tur leda till förbättrade prestationer och större framgång på alla områden i livet. En växande mängd forskning har visat att självbekräftelser kan ha en stark inverkan på människors liv. Studier har visat att självbekräftelse kan förbättra akademiska prestationer, öka arbetstillfredsställelsen och minska stressen. Dessutom har självbekräftelse visat sig öka självkontrollen och skydda mot de negativa effekterna av stress.

Om du är intresserad av att använda självbekräftelser för att förbättra ditt liv finns det några saker att tänka på. För det första är det viktigt att välja affirmationer som är realistiska och relevanta för ditt liv. För det andra är det bäst att fokusera på ett eller två områden åt gången. Och för det tredje måste du åta dig att upprepa dina affirmationer dagligen. Om du anstränger dig lite kan du börja se fördelarna med självbekräftelse på nolltid.

Vad är några exempel på affirmationer?

Några exempel på affirmationer är “Jag är värdig”, “Jag räcker till”, “Jag är älskad” och “Jag är värdefull” Detta är bara några exempel; det finns många fler möjliga affirmationer som kan vara användbara för dig, beroende på dina specifika behov och mål.

När du väljer affirmationer är det viktigt att du väljer de affirmationer som ger resonans med dig personligen. Ju mer ansluten du känner dig till affirmationen, desto kraftfullare blir den. Det är också viktigt att välja affirmationer som är realistiska och möjliga att uppnå. Om du till exempel kämpar med dålig självkänsla kan det vara mer realistiskt att börja med en bekräftelse som “jag är värd” än “jag är perfekt”.

Bekräftelser kan upprepas dagligen eller så ofta som det behövs. Det är bäst att välja en tid då du kan ge din fulla uppmärksamhet åt affirmationerna, t.ex. först på morgonen eller före sänggåendet. Att upprepa affirmationerna högt kan vara till hjälp, men det är inte nödvändigt; att bara läsa eller tänka dem är också effektivt. Det viktigaste är att du förblir engagerad i att använda affirmationer regelbundet för att se resultat.

Hur kan vi bekräfta andra och oss själva?

Ett sätt att bekräfta andra är att säga uppmuntrande ord till dem. Det kan vara något så enkelt som att berätta för dem att vi tror på dem eller att vi är stolta över dem. Eller om någon kan svara på frågan om varför hundar ylar då kan vi berömma den personen för kunskapen som den tillfört. Ett annat sätt att bekräfta andra är genom våra handlingar. Det kan handla om saker som att vi gör något extra för att hjälpa dem eller att vi gör något speciellt för dem. I slutändan handlar bekräftelse av andra om att låta dem veta att de betyder något för oss och att vi uppskattar dem.

Vi kan också bekräfta oss själva genom att tala vänligt till oss själva. Detta innebär att vi undviker självkritik och istället fokuserar på våra styrkor och prestationer. Dessutom kan vi ta hand om oss själva fysiskt, mentalt och känslomässigt genom att äta hälsosamt, motionera, sova tillräckligt och umgås med människor som stöder oss.

När vi tar hand om oss själva skickar vi ett budskap om att vi är värda att ta hand om och att vi är värda att investera i. Vi kan också skapa en vision för våra liv och sätta upp mål som inspirerar oss. Genom att ta dessa steg bekräftar vi vårt åtagande att leva ett liv som är tillfredsställande och meningsfullt.

You may also like

Leave a Comment