Ont i magen efter magsjuka vuxen

by Joakim Stov

Magont efter magsjuka, vad kan det vara?

Att känna ont i magen efter magsjuka kan vara ett tecken på att kroppen fortfarande återhämtar sig från en tidigare infektion. Men, vad borde en vuxen egentligen förvänta sig?

Orsaken till obehaget

När du har haft magsjuka tvingas din mage och tarmar jobba hårdare än vanligt. Diarré och kräkningar kan leda till att dina tarmar blir inflammerade, vilket kan ge dig smärta och obehag även efter att själva magsjukan är borta. Detta borde dock försvinna efter ett par dagar.

Annan möjlig orsak

En annan orsak till varför du fortfarande känner ont i magen efter magsjuka kan vara att du har fått en överansträngd bukmuskulatur. Om du har kräkts mycket kan det ha lett till att dina bukmuskler har blivit överansträngda. Detta kan ge en känsla av magsmärtor.

Typ av problem Symptom Möjliga lösningar
Inflamerade tarmar Trötthet, smärta, känsla av svullnad Vila, återhämtning, probiotika kan hjälpa
Överansträngda bukmuskler Smärta vid rörelse, svaghet Avlastning, styrketräning

Är det normalt att känna magsmärta efter magsjuka?

Ja, det är inte ovanligt att känna en viss magsmärta och obehag efter att man har haft magsjuka. Kroppen har utsatts för en stor påfrestning och behöver tid att återhämta sig. Om smärtan dock är kraftig eller inte ger med sig efter några dagar bör du kontakta vårdcentralen.

Vad kan jag göra för att lindra symptomen?

Det bästa du kan göra för att lindra ont i magen efter magsjuka är att fortsätta ta hand om din kropp precis som du gjorde under själva magsjukan. Det innebär att dricka mycket vätska, äta lättsmält mat och vila mycket.

Sammanfattning

Så, om du känner ont i magen efter magsjuka som vuxen bör du inte oroa dig för mycket. Ge din kropp den tid den behöver för att läka och återhämta sig. Om smärtan dock kvarstår eller blir värre, bör du söka vård.

You may also like

Leave a Comment