Erika Persson

Erika Persson och Gunilla Persson

by Julia Stenström

Gunilla Persson gjorde entré i programmet Svenska Hollywoodfruar med buller och brak och har sedan dess varit en kontroversiell figur. Även hennes dotter, Erika Persson, syntes som liten i programmet. Hon är idag en ung kvinna som går på college och lever livet. 

Snabbfakta om Erika Persson

NationalitetAmerikan och svensk
Född 2002
Gör idagGår på college
Ålder 20

Fader okänd

Om du någon gång tittat på svenska Hollywoodfruar eller på annat sätt kommit i kontakt med Erika och Gunilla Persson har du kanske tänkt tanken “vem är Erika Perssons pappa?”. I så fall är du inte ensam. Det har länge varit fokus för både skvaller och spekulationer. Till och med Erikas amerikanska instagramföljare brukar ställa frågor om hennes “father”. Enligt Gunilla kommer hon aldrig avslöja vem Erikas pappa är. 

Erika Persson och Gunilla 

Erika Persson syntes först som liten flicka när hennes mamma Gunilla var med i reality-programmet Svenska Hollywoodfruar. Erika vann snabbt tittarnas sympatier, eftersom Gunilla var en ganska ovanlig moder, i alla fall enligt svenska normer. Gunilla var väldigt noga med att dottern skulle bli världsberömd sångerska och popstjärna. Detta medförde att hon drog runt henne på diverse uppvisningar och auditions. Erika verkade måttligt road, vilket många reagerade på. 

Idag är Erika inte en popstjärna, men har däremot nästan sextio tusen följare på instagram. Så en publik har hon ju, på något vis. På hennes instagramkonto syns inga spår av musik eller sångintresse, utan det är ett ganska vanligt flöde för en ung kvinna, med selfies, naturbilder och foton med kompisar. 

Andra Erik(a) Persson

Erika Perssons namn är ganska vanligt och hon delar det med andra kända människor. Här följer ett urval av andra vanliga sökningar snarlika hennes namn:

  • Erik Persson simning. En simmare som bland annat deltagit i OS. 
  • Erik Persson fotograf. Det finns flera fotografer med namnet. Kanske syftar det på filmfotografen som bland annat är känd för filmen Dogville. 
  • Erik Persson Roschier. En kille som arbetar som Senior Associate på Roschier. 
  • Lars Erik Persson. Ett vanligt namn som många bär. Bland annat en svensknorsk professor i matematik. 
  • Sven Erik Persson. Ytterligare ett vanligt namn, som bärs av bland annat män i Uppsala och Lund. 
  • Erik Fichtelius Göran Persson. Detta är två olika personer. Journalisten Erik Fichtelius och den förre statsministern Göran Persson. Fichtelius samtalade och intervjuade Persson regelbundet under statsministerperioden, vilket har resulterat i över 100 timmar inspelat material.

Nu vet du vem Erika Persson är och inte är. Hon är exempelvis varken simmare, statsminister eller professor i matematik. 

Erika Persson på sociala medier

Gunilla Persson har alltid varit öppen med sin kristna tro och har talat om både Gud, Jesus och Bibeln, i tid och otid. Detta är inte något som Erika Persson gör, utan på sin instagram förekommer istället tankar kring häxkonst, kristaller och utforskande av sexualitet. Många har ifrågasatt om detta är någon slags uppror, eller bara en ung kvinnas identitetssökande. Det spekuleras även kring vad Gunilla tycker om detta, men inga officiella uttalanden har släppts. Mor och dotter verkar fortfarande vara vänner och ha en god relation, i alla fall vad som syns i deras social medier. 

Både Erika och Gunilla bor i USA, men befinner sig ofta i Sverige. Gunilla uppdaterar både sin blogg och sin instagram med jämna mellanrum och där syns bilder från både galamiddagar och midsommarfirande. 

Erikas instagram uppmärksammas ibland av diverse damtidningar som gör reportage om olika kändisbarn och liknande. För något år sedan diskuterades det om Erikas bilder var redigerade, men det dementerades bestämt av både Erika och Gunilla. Vad som är sant vet bara Erika, men det spelar ju egentligen ingen roll. Varken för damtidningen eller läsarna.

You may also like

Leave a Comment